Klik jika anda bijak

Jangan lepaskan

29 Julai 2008

Kegemaran



Aku meminati muzika2 muntahan Maksim. Em, mengasyikkan sekali. Penuh dengan penceritaan. Orang2 yang berfikiran abstrak yang mampu menyelami perasaan sesuatu muzik dengan baik. Ada sesetengah orang, amboi, ala2 hebat muzik, tapi sebenarnya tidak mengerti pengertian hati dalam satu2 muzik. Muzik sedia sedih, boleh lagi disampaikan dengan senyum tawa. Muzik gembira, sentiasa membawa alun nasyid yang bersifat kerohanian. Em... Apakah? Hehehe... Tapi, itulah manusia dan kepelbagaian. Susahlah kita nak kutuk orang kan? Nanti acap kali akan ada mulut2 tapir yang akan berbunyi mencari semut... Tapir? Em...

Bagaimana rasa anda andai ada benda yang anda tak puas ati? Anda lahirkan rasa tidak puas hati atau mengambil tindakan berdiam diri dan pendamkan dalam hati, seperti "Biarlah Rahsia"? No, no, no... Jangan begitu sayang. Itu hipokrit namanya. Kalau tak puas hati, cakap aje. Biar kita puas hati. Jangan terlalu memikirkan apa orang akan kata. Itu takkan mengubah apa2. Kalau kita orang yang rasional, kita perlu menerima teguran dengan berhemah walaupun ditegur dengan cara yang kurang berhemah.

Pernah aku terbaca dalam satu artikel, kalau kita ditegur disebabkan ketidakpuashatian orang lain, bermaksudnya, kita berkepentingan kepada orang lain, bukannya melukut di tepi gantang. Kenapa aku bercerita pasal rasa tidak puas hati? Em, adalah tu... Biarkan saja rahsia. Nanti, kena banned. Hehehe... Puaskan hati dengan muzik Maksim, nak cari muzik2nya, aku ada banyak... Kalau nak, p ambik kat bilik k...

30 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

HYe,,,
HALu...
DuLU saYA memAng mINAt mUZIk maKSIm...
NAK minTAK ler CKIt muSic Die 2..
Tp,SAYa ni GURL...
xkAN naK g BILIk awak GAk KOt..
KAlu x SALah,xpe LAH gak..
nAnti KENA akta 174 KAn susaH...
HUhu>...plIZ ...gIvE to Me..

aNak GenTa berkata...

kalau x datang bilik, tu yang susah ckit tu. i ada 1 masalah, sindrom pelupa yang koat gilak... nang cepat ilak lupak bah... x janji lah k? mun teringat, i'll gv u... jgn mharap kerana pengharapan membuahkan kekecewaan, sumtimes...

Tanpa Nama berkata...

ya....
betol2...
jgn terlalu mengharap....

Tanpa Nama berkata...

maksim hebat kan...
pernah tengok iklan die je..
kalu koleksi 2 xde lah..
nak minta ckit bleh?
hehehehhe

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>ya....
betol2...
jgn terlalu mengharap....<<

tau xpe... kerana terlalu mengharap, kecewa pasti mendatang...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>maksim hebat kan...
pernah tengok iklan die je..
kalu koleksi 2 xde lah..
nak minta ckit bleh?
hehehehhe<<

insyaAllah...

Nokkota berkata...

yup.. muzik perlu dlm diri manusia.. maksim tu atr genre muzik yg elok d dgr selain kitaro.. for me, lg sedap dgr muzik shj drpd dgr dgn lirik skali..terutama time study..

then, about tak puas hati.. yup, perlu d luahkan.. tapi,biarlah pada channel yg betul.. krn kita perlu mnjga hati sesama manusia..
n kdg2, ada certain perkara tak perlu la jgk kta luahkan..

aNak GenTa berkata...

betul tu nokkota... TerimakS (terima kasih segalanya) kerana sudi bertandang ke laman gue... rajin2 kan selalu k...drop komen juga... atas muntahan ide dan pandangan pasal ketidakpuashatian, terimakS...

blind-v berkata...

oit u apa juga tak puas hati tu ehhh???hahahahaha

aNak GenTa berkata...

adalah tu... kerja berkumpulan, orang buat macam taik babeng lak kaw... kesukaran betul bekerjaan dengan orang sebegini deh. rasa mau kasi taik cicak aja..

Tanpa Nama berkata...

ohhh ini ya yang kamu bilang...hehe apapun aku tidak komen pasal music yang kamu muntah kan itu,,,tapi aku suka sama bhs yang kamu..muntah kan itu,,,ada tapir sgala...haha

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>ohhh ini ya yang kamu bilang...hehe apapun aku tidak komen pasal music yang kamu muntah kan itu,,,tapi aku suka sama bhs yang kamu..muntah kan itu,,,ada tapir sgala...haha<< muni

em, mupok... kemerapuan kemunian inian... leput... kak bak tapir tertarik eh...

Tanpa Nama berkata...

jangan uuu kalau aku sudah drop di blog kamu ini,,,
ini bagaikan meracun smua puisi kamu ehh,,,hehe ndahal ehh
mrapu eiw,,,suka nak merepek saja di kala petang yang dingin ini

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>jangan uuu kalau aku sudah drop di blog kamu ini,,,
ini bagaikan meracun smua puisi kamu ehh,,,hehe ndahal ehh
mrapu eiw,,,suka nak merepek saja di kala petang yang dingin ini< munni

drop saja... tak kesah. meramaikan lagi suasana eh.... bagus juga kalau kita bersaap dalam blog i ni kan... memudahkan cara eh... kak bak kala petang yang dingin.. kemupokan...

Tanpa Nama berkata...

MAKSIM...the world best piano player...U..mun ada skill kedak nya U eh..ermm

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>MAKSIM...the world best piano player...U..mun ada skill kedak nya U eh..ermm<< ied

yalah.. dolok i ada skil kedak ya, tapi dah lamak x praktis... yalah kurang mantap kinek tk... gagagagaggagagaga

Tanpa Nama berkata...

salamzzzz...tauk sapa kmk nak?
pgunjung yg setia....
wah..knak tetiba faymes blog tok?
ada promosi hebat ka?
hihhiihihhii
utk pgetahuan ktk...kmk peminat maksim....terlampau.....mun dgr muzik yg nya maen...rasa maok maen skali....perasaan dlm muzik yz dpt dirasa bh....kmk sering ditetak oleh dak geng bila kmk cuba mendalami muzik ya....
kmk padah, muzik yg dimaen maksim terlalu indah....ny engkah satu perasaan yg susah kita mok ungkapkn....ya sbb kmk suka...
aok oooo....ktk ada koleksi lagu maksim.....?
bagus eh....suma ka? maok2....kmk ada koleksi lamak ny...
ok....next topik...pasal xpuas ati...kmk salu juak xpuas ati...tp kmk xtauk lepaskn...saluny kmk "biarlah rahsia"....tlg berik kaunseling ckit.....ok???
ala...ya malas kmk mok drop komen....byk gilak mok dipdh....xhal oooo...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>salamzzzz...tauk sapa kmk nak?
pgunjung yg setia....
wah..knak tetiba faymes blog tok?
ada promosi hebat ka?
hihhiihihhii
utk pgetahuan ktk...kmk peminat maksim....terlampau.....mun dgr muzik yg nya maen...rasa maok maen skali....perasaan dlm muzik yz dpt dirasa bh....kmk sering ditetak oleh dak geng bila kmk cuba mendalami muzik ya....
kmk padah, muzik yg dimaen maksim terlalu indah....ny engkah satu perasaan yg susah kita mok ungkapkn....ya sbb kmk suka...
aok oooo....ktk ada koleksi lagu maksim.....?
bagus eh....suma ka? maok2....kmk ada koleksi lamak ny...
ok....next topik...pasal xpuas ati...kmk salu juak xpuas ati...tp kmk xtauk lepaskn...saluny kmk "biarlah rahsia"....tlg berik kaunseling ckit.....ok???
ala...ya malas kmk mok drop komen....byk gilak mok dipdh....xhal oooo...<< pengunjung setia

em, kelak lah berik k... kelak lah pass ngan orang n berik ngan ktk. p, now, my handy drive entah kat sapa eh. huhu...
well, blog tk mula pemes? hahahahaha... well... tolonglah iklankan blog tk ngan geng2 ktk, tempat berkongsi ilmu dan pengalaman bah....
biarlah rahsia? x bgs glak berahsia2 tk, kelak diri sendiri rasa sakit, sakit hati.... bagus muntahkan aja rasa tak puas hati. masa rasa tak puas hati tu, jgn pikirkan rasa orang lain dulu, pas diluahkan baru pikirkan rasa orang, then kalau rasa tersilap mintak maaf. apa yang penting, jaga rasa diri dulu. sapa yang care about kita kan, kalau bukan kita sendiri...
its ok, drop ja komen, akan sedia dibalas. dan teruskan jadi pengunjung setia. post akan senantiasa diupdate eh... terimaKS...

Tanpa Nama berkata...

boh lupak pas ngan org lagu maksim ya...kmk maok(mena2 maok-xmaen2...-serius-...)hehehehe.....
pasal xpuas ati...nang susah la.... kmk xtauk piney maok luah... nang salu pikir glak perasaan org..sampe perasaan kedirik di abaikan...kmk salu asa pia...tp...kmk xbole luahkn...xtauk la...bila mok luahkn..semcm rasa..rasa mulut seolah2 dikunci...n..perasaan xpuas ati trus-menerus menghempap dlm hati....kdg2 dpt rasa hati mnangis sbb xlarat menanggung suma ya....tlg la ktk carik jln ttg prob kmk tok....hehehe...jd kaunselor la pulak....

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>boh lupak pas ngan org lagu maksim ya...kmk maok(mena2 maok-xmaen2...-serius-...)hehehehe.....
pasal xpuas ati...nang susah la.... kmk xtauk piney maok luah... nang salu pikir glak perasaan org..sampe perasaan kedirik di abaikan...kmk salu asa pia...tp...kmk xbole luahkn...xtauk la...bila mok luahkn..semcm rasa..rasa mulut seolah2 dikunci...n..perasaan xpuas ati trus-menerus menghempap dlm hati....kdg2 dpt rasa hati mnangis sbb xlarat menanggung suma ya....tlg la ktk carik jln ttg prob kmk tok....hehehe...jd kaunselor la pulak....<< pengunjung setia

cariklah kunci untuk mukak mulut ya... kunci nya mudah jak, i dont care who u r, where ur from... hahaha... cakap mudah nak? nak molah pun mudah bah... di mana ada kemahuan, mesti berjaya. mun kemahuan mok pendam, xda jalan lah eh...

Tanpa Nama berkata...

adoh...cara ya xbkesan...
ya akn mengundang kepada perang besar....
ktk ada cara yg lebih berkesan...?
share2 la...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>adoh...cara ya xbkesan...
ya akn mengundang kepada perang besar....
ktk ada cara yg lebih berkesan...?
share2 la...<< pengunjung setia

itulah masalah anda... anda terlalu memikirkan consequence dari tindakan anda. yang pasti, itu takkan membantu anda memuaskan hati anda... heheh

Tanpa Nama berkata...

ntah la....
kmk slalu rasa yg kmk xbole nyakitkn ati org....
kmk bukan xpenah polah....kmk penah luahkn perasaan xpuas ati kmk kat seseorg tok... pasya...dihebahkn ny ttg sgala kburukan kmk kat suma org...bukan ya jak, bahkan difitnah nya kmk mcm2.....pas drpd ya...kmk rasa...kmk xpatut luahkn...bukan suma org pat trimak bh...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>ntah la....
kmk slalu rasa yg kmk xbole nyakitkn ati org....
kmk bukan xpenah polah....kmk penah luahkn perasaan xpuas ati kmk kat seseorg tok... pasya...dihebahkn ny ttg sgala kburukan kmk kat suma org...bukan ya jak, bahkan difitnah nya kmk mcm2.....pas drpd ya...kmk rasa...kmk xpatut luahkn...bukan suma org pat trimak bh...<< pengunjung setia

ya sukati nya lah nak polah apa. janji kita puas hati.. mun nya fitnah kita, fitnah balit... hahahaha... dunia adil bah... gunakan prinsip keadilan...

Tanpa Nama berkata...

nang ada bakat jd pdakwa raya...hihihihiiiihi...
hak asasi kanak2....

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>nang ada bakat jd pdakwa raya...hihihihiiiihi...
hak asasi kanak2....<<

dolok memang ada hasrat nak jadi peguam, tapi tak kesampaian...

Tanpa Nama berkata...

hehehe..byk juak cita2 ktk.....
ktk perlu post blog ttg cita2...menarik ya....hiihihihih

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>hehehe..byk juak cita2 ktk.....
ktk perlu post blog ttg cita2...menarik ya....hiihihihih<<

banyak...
kelak lah bercerita pasal benda ya. nantikan kemunculannya... hahaha..

Tanpa Nama berkata...

kmk nang sentiasa nantikan cerita2 hangat di blog sang pemikir tok...
kdg2 bole polah kmk bpikir jaoh....bgus2....tingkatkn usaha

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>kmk nang sentiasa nantikan cerita2 hangat di blog sang pemikir tok...
kdg2 bole polah kmk bpikir jaoh....bgus2....tingkatkn usaha<<

nantikan... huahuahuahua...