Klik jika anda bijak

Jangan lepaskan

28 Julai 2008

Deklamasi Puisi Kemerdekaan Peringkat Negeri Sarawak 2008 (Saringan)

Tarikh: 26 Julai 2008 (Sabtu)
Masa: 9.00 a.m.
Tempat: Dewan SIPEC Kch.

Aku telah pergi untuk mencuba nasib, mana tahu layak untuk ke peringkat Akhir yang akan diadakan di Auditorium TAZA 8 Ogos nanti. Pada masa yang sama, aku sebenarnya menjadi wakil institut untuk pertandingan tu. Doa2, aku lepas peringkat saringan ni, untuk tolong naikkan nama institut. Berikut aku paparkan sedikit sebanyak adegan semasa aku deklamasikan puisi aku...

Masa introduction, tengah atur kayu, nampak tak? Props tu...

Sajak patriotik, tulah ada angkat tangan tu... Merdeka!

Muka memang sedih lah... Sajak ni pasal kehidupan seorang ayah yang miskin masa perjuangan ke arah kemerdekaan...

Di akhir deklamasi, aku hendak menitiskan air mata sebenarnya, mengenangkan akan almarhum ayah... al-Fatihah...

27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sEMogA bERjaYa...
u R OWEz Da BEst..

Tanpa Nama berkata...

HYE.....
DIz Is MY SEcoNd tYmE anTA coMMnt..
apA2 Pun...niCE bloG....X jEMU maTa mEmaNdaNG n MembACa..VerY inTEResting ...ESpeciALLy TYme DEklaMASI sajAk ya...sepanjANG menGEnaLI kitak,XperNAH gik NAk NAnGGA aksi KITak dI atAs penTAs..CumA peNAH naNGGA jaDI MC jak..hehEE..APa2 puN,guD luCk untUK apA jaK kiTAk poLAH..Doa Kmk sentIASA dgn KITak...ADIOS......(^,^)

aNak GenTa berkata...

tq for da wish.. hehe...

aNak GenTa berkata...

makaseh atas pujian ya... huhuh... kelak2 lah ktk nangga ow,... masa gk panjang bha... hehhe...

Tanpa Nama berkata...

masa masih panjang...?insyAllah...
tahniAh...teater kanak2 ari ya,memang mantap...hebat...marvellous....
congratulation...

aNak GenTa berkata...

thanks you... pujian ikhlas ka tok?

Tanpa Nama berkata...

pujian ikhlas ya kh?...
huhuhuhu...
cam ikhlas...
memang kacak bah teater ya...
marvellous...
hebat...
wowww.....
hehehe

Tanpa Nama berkata...

gud luck wat team puisi iptar...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>pujian ikhlas ya kh?...
huhuhuhu...
cam ikhlas...
memang kacak bah teater ya...
marvellous...
hebat...
wowww.....
hehehe<<

well, sapa pengarah nya lok... hahahahaha...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>gud luck wat team puisi iptar...<<

terimas kasis...

Tanpa Nama berkata...

pengarah...?
aok...pangarah pun hebat lah...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>pengarah...?
aok...pangarah pun hebat lah...<<

well, u know me...

Nokkota berkata...

bersama memartabat perjuangan bahasa yg kian pupus..

aNak GenTa berkata...

nokkota...

anta masih berkecimpung dalam dunia kebahasaan ka?

Tanpa Nama berkata...

alak mei kira u...penjiwaan yang begitu mendalm...
moga kamu itu berjaya dlm penghasilan
album puisi kamu...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>alak mei kira u...penjiwaan yang begitu mendalm...
moga kamu itu berjaya dlm penghasilan
album puisi kamu...<< munni

ya, moga2 berjaya eh. nanti dapat jadi macam a. samad said. alak janggut saya nanti u.... u, antar lah gmbr kamu pada sy. nanti saya iklankan dalam blog ni eh...

Tanpa Nama berkata...

ya ehh harus ehh
geng syaap ehh//suroh ara juga ehh ,,,nanti kita berkampung di blog kamu ehh,,,

Tanpa Nama berkata...

SaLam U..ChaiYok2..CayaLAh!!!

PenUh EmoSI,PenUh ExpreSi,PenuH JiWanYa,PenUh PuiTisnyA...
Walaupun x nangga tp dpt rasa auranya..hehehe...Semoga Terus Sampai Ke Puncak Jaya...-ied-

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>ya ehh harus ehh
geng syaap ehh//suroh ara juga ehh ,,,nanti kita berkampung di blog kamu ehh,,,<< munni

ya... nanti sy gtau dia... alak dia pergi sabah ari ni eh... mei kira...

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>SaLam U..ChaiYok2..CayaLAh!!!

PenUh EmoSI,PenUh ExpreSi,PenuH JiWanYa,PenUh PuiTisnyA...
Walaupun x nangga tp dpt rasa auranya..hehehe...Semoga Terus Sampai Ke Puncak Jaya...-ied-<<

aura...? hahahha... moga2... tapi, belom da berita gk u... x ke puncak kali... hahahaha...

Tanpa Nama berkata...

erm.. kehebatan anda beradi di atas pentas menunujkkan siapa diri anda yang sebenrnya... keyakinan anda terserlah dan menjadi inspirasi siapa yang memandangnya..

Tanpa Nama berkata...

keyakinan mu mengetArkan sanubari yang memandang..

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>erm.. kehebatan anda beradi di atas pentas menunujkkan siapa diri anda yang sebenrnya... keyakinan anda terserlah dan menjadi inspirasi siapa yang memandangnya..<<

hehehe... terima kasihlah atas kata2 itu,,,,

aNak GenTa berkata...

reply to:
>>keyakinan mu mengetArkan sanubari yang memandang..<<

hebat jugak aku eh,,, hahahah....

kak kecik berkata...

urmm word mei kra sinonim with munni dr dulu hingga sekarang...
xda prubahan..
bkat yg dtrunkan oleh atai penasihat pendeklamasi..
hehehehe...
urmmm..>arra>

kak kecik berkata...

ai bkn thu alak ckp like org bwawasan os me simple jak n then xda mudah nak berpikiran..
alak joke byak..
p caitok..
im pround of u...
anak kmpg ku...
bngaa..tmpang lalu n tmpas sekaki..>arra>

joe berkata...

hidup ini umpama perahu kat water front yg sentiasa berulang alik seberng ke seberang...ha2